AKTUÁLNÍ SITUACE – OČKOVÁNÍ LRS CHVALY

Vážení spoluobčané,

dovolujeme si Vám tímto způsobem zprostředkovat informace, které jsme obdrželi od LRS Chvaly ohledně aktuální situace očkování v očkovacím centru LRS Chvaly.

 LRS Chvaly je očkovacím místem a spustí očkování, jakmile obdrží vakcínu. Vakcína (Moderna) zatím není v České Republice. Jakmile dorazí, bude se rozdělovat do očkovacích míst podle nějakého klíče, v němž největší relevanci má délka fronty v Centrálním rezervačním systému. Tyto informace mám z Magistrátu, víc nevím. Každopádně se k nám mohou zájemci již v Centrálním registračním systému registrovat (a tvořit frontu). Tento systém se otevírá zájemcům (dle vládního nařízení) podle prioritních skupin, nyní je to skupina I A, to jsou osoby starší 80 let. Od 1. 3. to budou osoby starší 70 let. Další skupiny Vám neřeknu, protože se to stále mění.

Očkovací místo LRS Chvaly bude značené viditelně z autobusové zastávky. Zpočátku bude očkování probíhat v budově tělocvičny v areálu u dolního vjezdu (Tyrannus Hall), posléze bude postaven očkovací stan a vše bude vždy řádně označené.

Očkování bude probíhat v pracovních dnech 8 – 15.30 hod. Budeme tvořit seznam náhradníků. Do seznamu náhradníků se může přihlásit každý, kdo bude schopen do 30 minut od telefonátu dorazit do očkovacího místa. Ze seznamu budou upřednostňováni zájemci z aktuálně platné skupiny. V každém případě je nutno každý den doočkovat naředěné vakcíny. Do této skupiny je možno se hlásit přes e-mail: sukova@chvaly.cz. Do e-mailu je nutné uvést příjmení, jméno, rok narození a telefonický kontakt. Pokud někdo z náhradníků dostane termín jinde a bude tam očkován, prosíme, aby nám to neprodleně oznámil, abychom mohli naočkovat další zájemce.

Moc rádi bychom pochopitelně začali co nejdřív, ale není v naší moci to ovlivnit.

Děkuji za spolupráci a srdečně zdravím,

Dagmar Fialová