NOMINACE PROJEKTŮ ADAPTACE NA ZMĚNU KLIMATU DO SOUTĚŽE ADAPTERRA AWARDS 2022

NOMINACE PROJEKTŮ ADAPTACE NA ZMĚNU KLIMATU DO SOUTĚŽE ADAPTERRA AWARDS 2022
NOMINACE PROJEKTŮ ADAPTACE NA ZMĚNU KLIMATU DO SOUTĚŽE ADAPTERRA AWARDS 2022

Hlavní město Praha se i letos zapojilo do celostátní soutěže Adapterra Awards, která oceňuje realizované adaptační projekty pomáhající přizpůsobit města, domy i krajinu změnám klimatu, a to ve 4 kategoriích: volná krajina, zastavěné území, pracovní prostředí, náš domov.

 

Inspirativní (již realizovaná) opatření adaptace na změnu klimatu pro čtvrtý ročník soutěže ve speciální kategorii „Hlavní město Praha“, mohou být do soutěže přihlášena do 31. března 2022 (23:59 hod.) prostřednictvím webových stránek soutěže www.adapterraawards.cz/Soutez. (Projekty, které byly nominovány v minulém ročníku, mohou být přihlášeny v případě, že je v nich něco nového, došlo ke změně, rozšíření o další fázi apod.)

 

Pražská kategorie má vyzdvihnout kvalitní a účinná opatření, která mohou být inspirací pro další velká města, která trpí v důsledku městského tepelného ostrova, nevhodným hospodařením s dešťovou vodou a jinými negativními efekty probíhající klimatické změny

 

Projekt může přihlásit jednotlivec, organizace i městská část v pozici vlastníka projektu, investora, realizátora, či projektanta. Na stránkách https://www.adapterraawards.cz/ jsou dále zveřejněny detailní soutěžní podmínky, soutěžní kategorie, postup vyhodnocení projektů a oznámení vítězů. Vítězné projekty jsou zveřejněny na slavnostním vyhlášení, které se bude konat v průběhu listopadu 2022 v Praze. Výherce a další umístění v jednotlivých kategoriích (volná krajina, městská krajina, pracovní prostředí nebo bydlení) vyhodnotí odborná porota.

TZ_Soutěž ocení opatření, která bojují proti suchu, vedru či povodním_ce..