REUSE sobota na Dvacítce

REUSE sobota na Dvacítce
REUSE sobota na Dvacítce

Dejte věcem druhou šanci!

22.6.2024, 9:30 – 17:00

areál Chvalské tvrze, v případě deště Chvalská stodola, Praha 20 – Horní Počernice

 

Vyrobit věc dá práci – spotřebuje energii, čas a suroviny, které jsou často neobnovitelné. Je rozumné takovou věc vyhodit do popelnice jenom proto, že už ji máme doma moc dlouho, nebo jsme z ní vyrostli? Protože vyhozením to nekončí – i likvidace odpadu stojí energii a čas. A navíc nám po něm zůstává dědictví v podobě vzdušných emisí po spalování, skládek a znečištění vodních toků zbytkovými produkty. Přitom to, co pro nás ztratilo půvab, může být pro někoho jiného vítaným přírůstkem do domácnosti nebo šatníku.

90 % obyvatel naší planety věci používá až do úplného zničení, protože často nemá jinou možnost. Dělejme to i my – protože je to správné. Dáme tím druhou šanci příštím generacím – aby mohly žít, a ne jen živořit.

 

Věci, které se vám v domácnosti už nehodí, můžete předat dál na REUSE dni v Horních Počernicích. Věci k výměně darujete – cokoliv si naopak vyberete, si odnesete rovněž zdarma.

 

Vítány jsou: oblečení a obuv, hračky, knihy, nářadí, nádobí a kuchyňské náčiní, sportovní potřeby, dekorační předměty a textil, zahradnické potřeby, náhradní díly. Všechny věci musí být čisté a funkční! Darujte to, co byste věnovali svým blízkým. Kdyby se jim to hodilo.

Prosím, nepřinášejte elektrické přístroje – je velmi obtížné zkontrolovat, že je jejich provoz bezpečný.

Věnujte to, co unesete!

 

Příjem věcí k výměně: v pátek 21. 6. 2024 mezi 13-18h ve sběrném dvoře Praha 20, Chvalkovická ulice + v sobotu 22.6.2024 mezi 9-16h přímo na místě REUSE akce

 

Shromážděné věci, které nenajdou své nové majitele, budou věnovány různým organizacím, které se využitím odložených věcí systematicky zabývají.

Cílem je, aby se věci točily!

 

Další informace u koordinátorky akce (marketa_urbanova@pocernice.cz)

 

REUSE sobota na Dvacítce