PODĚKOVÁNÍ OBČANŮM

PODĚKOVÁNÍ OBČANŮM
PODĚKOVÁNÍ OBČANŮM

Vážení spoluobčané,

Válka na Ukrajině rezonuje všemi médii a spolu s ní i informace o ukrajinských válečných běžencích. Horní Počernice se stejně jako ostatní města zapojila do pomoci uprchlíkům, utíkajícím před válečným zvěrstvem rozpoutaným Putinem.
Pomáháme nejen my, jako instituce, ale pomáháte především vy, občané, soukromníci, podnikatelé firmy.

Jako městská část jsme ve spolupráci s vámi pomohli již více než 150 uprchlíkům. Dalším stovkám jste pomohli vy sami, aniž by o tom úředníci věděli, aniž byste vy od městského úřadu potřebovali pomoc.

Je to vlastně naopak.

Našemu úřadu se daří pomáhat díky vám již od samého počátku války.

V sobotu 12.3. k nám do Počernic přijelo téměř 50 uprchlíků, které jsme provizorně ubytovali ve školní tělocvičně. Jsou to lidé z Buče, Hostomelu, Irpině, Černihivu, Charkova a Kyjeva. Z míst, která se proměnila v ruiny.

Děláme vše možné proto, aby se tito lidé cítili, pokud možno, dobře. Neumím popsat jejich úlevu a vděk za bezpečí, které jsme jim společně poskytli.

Díky vám mají alespoň někteří čisté a voňavé spacáky namísto vojenských a matraci namísto žíněnky. Čisté šaty. Někteří uprchlíci již mají bydlení a další dokonce už i práci. To vše jsme spolu zvládli za necelý týden. Část uvolněné kapacity jsme tak mohli nabídnout dalším, kteří to potřebují.

Díky vám se nám daří tyto lidské bytosti a děti dostávat zpět do alespoň trochu normálního života, do vašich domovů, do zaměstnání. Díky vám je náš úřad mostem mezi lidmi, bydlením a zaměstnáváním.

Díky vám
Děláte dobré věci pro dobré lidi.

Viktor Kazda,
koordinátor pro pomoc uprchlíkům, Horní Počernice
krizová linka 271 071 777