DEMOLICE MOSTU BOŽANOVSKÁ A KRÁTKODOBÁ UZAVÍRKA D11

DEMOLICE MOSTU BOŽANOVSKÁ A KRÁTKODOBÁ UZAVÍRKA D11
DEMOLICE MOSTU BOŽANOVSKÁ A KRÁTKODOBÁ UZAVÍRKA D11

Vážení občané,

 

V polovině června jsme Vás informovali o uzavírce částku ulice Božanovská kvůli přípravě na demolici mostu X503 Božanovská (nad dálnicí D11). K vlastní demolici dojde ze soboty 24. na naděli 25. 7. 2021, kdy bude uzavřena dálnice D11, a to od sobotní 17. hodiny do neděle do 9 hodin do rána.

 

Krátkodobá objízdná trasa kvůli uzavírce dálnice D11 bude pro osobní automobily i nákladní dopravu vedena po dálnici D10 a Náchodské ulici. Její přesný popis najdete v přiložené tiskové zprávě TSK Praha a.s.

 

Až do kolaudace nového mostu bude přerušen provoz na komunikaci Božanovská. Objízdná trasa pro osobní automobily bude vedena po ulicích Ve Žlíbku a Náchodská. Objízdná trasa pro nákladní automobilovou dopravu (mimo dopravní obsluhy) bude svedena z ulice Ve Žlíbku do Mladých Běchovic a dále po Českobrodské na Pražský okruh. Dojde též k úpravám autobusových linek. Linka 221 bude vedena odklonem ulicemi Náchodská, Komárovská, Třebešovská a Ve Žlíbku. Na objízdné trase obslouží zastávky Vojická, Nádraží Horní Počernice, Lukavecká, Komárovská, Třebešovská, Ve Žlíbku a Xaverov. Naopak vynechány budou zastávky Libošovická, Krahulčí, Svépravice, Xaverovský háj a Ke Xaverovu.

Autobusová linka č. 222 bude zkrácena do trasy Černý Most – Svépravice, vynechá tedy zastávky Xaverovský háj, Ke Xaverovu, Xaverov, Nad Běchovicemi, Podnikatelská a VÚ Běchovice. V oblasti Svépravic bude zkrácená linka 222 nahrazovat odkloněnou linku 221, proto bude její provoz rozšířen na celodenní a celotýdenní v intervalu 30 minut. V pracovní dny bude navíc její provoz koordinován s linkou 224 tak, aby spoje mezi Černým Mostem a Svépravicemi v obou směrech měly souhrnný interval 15 minut.

Obsluha VÚ Běchovice bude zajištěna závlekem vybraných spojů linky 221 – půjde o všechny spoje v ranní přepravní špičce (cca 5:30-9:00) ve směru z Černého Mostu do Klánovic a o všechny spoje v odpolední přepravní špičce (cca 13:30-19:30) ve směru opačném.

Zcela bez obsluhy zůstanou zastávky Ke Xaverovu a Xaverovský háj. Cestujícím z těchto zastávek doporučujeme využití nedaleké zastávky Xaverov.

 

OŽPD

Rozsah uzavírky mostu
210720_TSK_TZ -POZOR­_DEMOLICE MOSTU X503 BOŽANOVSKÁ KRÁTKODOBĚ UZAVŘE DÁLNICI D11

20210713_135700