ČHMÚ – výstraha

ČHMÚ – výstraha
ČHMÚ – výstraha
⚠️Aktualizace výstrahy ČHMÚ na silné bouřky a vysoké teploty
ℹ️Nově přidáváme varování před vysokými teplotami pro většinu území Čech a Moravy na čtvrtek 22. 6., zvyšujeme stupeň nebezpečí u bouřek v jižní a východní části Česka na dnešní odpoledne, večer a část noci na čtvrtek. Dále přidáváme pro Čechy varování před výskytem velmi silných bouřek ve čtvrtek navečer a v části noci na pátek a také varování před výskytem silných bouřek pro Moravu a Slezsko na noc na pátek.
🌡️V přílivu velmi teplého vzduchu od jihu budou dnes 21. 6. v nižších a středních polohách většiny území Čech a také na jižní Moravě odpolední teploty vystupovat na 28 až 32 °C, v Čechách ojediněle až na 34 °C.
🌡️Zítra překročí teploty 31 °C v nižších a středních polohách většiny území Čech a Moravy. Teplotní maxima (do 600 m n. m.) očekáváme mezi 29 až 33 °C, v Čechách může být 📌výjimečně za příznivých lokálních podmínek až 35 °C.
⛈️Dnes v odpoledne, večer a v části noci na čtvrtek očekáváme možný výskyt silných a velmi silných bouřek. Výskyt velmi silných bouřek je předpokládaný v jižní a východní části území s doprovodnými nebezpečnými jevy ve formě nárazů větru kolem 90 km/h, kroupami i nad 2 cm a krátkodobými intenzivními srážkami (i kolem 40 mm).
Silné bouřky s nárazy větru až 80 km/h, menšími kroupami a krátkodobými intenzivními srážkami (i kolem 30 mm) se pak mohou vyskytnout i na ostatním území.
⛈️Zítra navečer a v části noci na pátek 23. 6. se mohou velmi silné bouřky s výše popsanými projevy (nárazy větru, větší kroupy) a srážkovými úhrny ojediněle kolem 50 mm vyskytnout v Čechách, silné bouřky také s podobnými projevy jako dnes čekáme v noci na pátek a pátek ráno na Moravě a ve Slezsku.
ℹ️ Aktuální znění výstrahy najdete vždy na výstražném webu ČHMÚ https://www.chmi.cz/…/docs/meteo/om/vystrahy/index.html
zdroj: FB ČHMÚ – https://www.facebook.com/chmi.cz